Lamonarca

Rosso 1litro IGP | www.lamonarca.it

STYLE
Red
VARIETALS
Sangiovese and Montepulciano
VINTAGE
Sangiovese: 30th September – Montepulciano: 15th October
VINIFICATION
Destemming, enzymatic treatment, oak tannins addition and selected yeasts addition; 13/15 days of permanency on the peels after racking; controlled malolactic fermentation with selected lactic bacteria; refining in steel tanks at controlled temperature.
FERMENTATION TEMPERATURE
20° C.
FERMENTATION PERIOD
12/15 days
ALCOHOL CONTENT
10,50% Vol.
COLOUR
Ruby red
SERVING TEMPERATURE
16/22° C
FOOD MATCHING
Intensely tasty main courses, cold cuts, dry cured cheeses, ragù (meat sauce), lamb, game, braised meat.
APULIAN DISHES
Filled peppers, aubergine parmigiana, bucatini pasta with broccoli, timballo filled with meat sauce.
APULIAN CHEESES
Dry cured sheep cheese and dry cured caciocavallo.

lamonarca.it

Gli altri vini dell’Azienda Vinicola Lamonarca

Chevvino rosso dell'azienda vinicola Lamonarca Chevvino rosato dell'azienda vinicola Lamonarca Chevvino bianco dell'azienda vinicola Lamonarca Bellavite rosso dell'azienda vinicola Lamonarca
Bellavite rosato dell'azienda vinicola Lamonarca Bellavite bianco dell'azienda vinicola Lamonarca Negramaro dell'azienda vinicola Lamonarca Primitivo dell'azienda vinicola Lamonarca
Rosso dell'azienda vinicola Lamonarca Sangiovese dell'azienda vinicola Lamonarca Trebbiano dell'azienda vinicola Lamonarca Negramaro dell'azienda vinicola Lamonarca
Primitivo dell'azienda vinicola Lamonarca Rosso dell'azienda vinicola Lamonarca Sangiovese dell'azienda vinicola Lamonarca Trebbiano dell'azienda vinicola Lamonarca
Lamonarca Vinicola S.n.c. Via P. Ravanas - zona industriale - 70037 – Ruvo di Puglia (BA) - C.F. – P.IVA: 01095670723