Lamonarca

Chevvino Rosato dell'Azienda Vinicola Lamonarca | lamonarca.it

STYLE
Rosé
VARIETALS
Bombino nero
VINTAGE
Bombino nero: 20th October
VINIFICATION
Destemming followed by one day of permanency on the peels (sweet pressing). After racking, must static decantation and inoculum with selected yeasts. Fermentation and refining in steel tanks.
FERMENTATION TANKS
Stainless steel tanks – 1000 Hl.
FERMENTATION TEMPERATURE
18/20° C.
FERMENTATION PERIOD
12/15 days
ALCOHOL CONTENT
11,50% Vol.
COLOUR
Pink with violaceous hues
RECOMMENDED GLASS
Riedel serie Vinum: Shiraz 416/15
SERVING TEMPERATURE
10/16° C.
FOOD MATCHING
Delicate pasta dishes, fish, white meat and dry cured cheeses
APULIAN DISHES
Vegetable soup, risottos, pasta with broccoli, sweet pickled rabbit, fish and tuna soup.
APULIAN CHEESES
Scamorza (stretched curd cheese) and fresh caciotta..

lamonarca.it

Gli altri vini dell’Azienda Vinicola Lamonarca

Chevvino rosso dell'azienda vinicola Lamonarca Chevvino rosato dell'azienda vinicola Lamonarca Chevvino bianco dell'azienda vinicola Lamonarca Bellavite rosso dell'azienda vinicola Lamonarca
Bellavite rosato dell'azienda vinicola Lamonarca Bellavite bianco dell'azienda vinicola Lamonarca Negramaro dell'azienda vinicola Lamonarca Primitivo dell'azienda vinicola Lamonarca
Rosso dell'azienda vinicola Lamonarca Sangiovese dell'azienda vinicola Lamonarca Trebbiano dell'azienda vinicola Lamonarca Negramaro dell'azienda vinicola Lamonarca
Primitivo dell'azienda vinicola Lamonarca Rosso dell'azienda vinicola Lamonarca Sangiovese dell'azienda vinicola Lamonarca Trebbiano dell'azienda vinicola Lamonarca
Lamonarca Vinicola S.n.c. Via P. Ravanas - zona industriale - 70037 – Ruvo di Puglia (BA) - C.F. – P.IVA: 01095670723